Boosta upp ditt självförtroende

Håller ni med om att det känns som att man måste brottas med sitt självförtroende/självkänsla mellan varven? Att man med jämna mellanrum behöver få till sig positiva kommentarer, läsa tidningsspalter eller få medhåll från andra för att kunna vara säker, trygg och nöjd i sig själv. Dock känner jag mig starkare än någonsin i mig själv just nu, men det är aldrig fel att läsa saker som får en att må bättre, eller får en att känna sig starkare. Att läsa saker som kan få en att tänka på nya sätt, så att man slipper fastna i gamla saker man vill komma över. Det är viktigt att känna att man är säker i sig själv! Man måste inse är att man har ett eget värde. Att ingen har rätt att tro att den är mer värd än du, för så är det absolut inte. Våga att slåss för dig själv och visa andra att ingen kan sätta sig på dig. Det kommer du bara må bra av!

Tips på att stärka ditt självförtroende
  • PEPPA DIG SJÄLV
    Istället för att säga till dig själv att du är värdelös eller en idiot, som bara får dig att må dåligt, så prata istället uppmuntrande med dig själv. Säg istället till dig själv att du gjort något bra och att du kommer fixa saker!

  • TA INTE ALLT SÅ ALLVARLIGT
    Det krävs mycket träning för att bli bra på något. Intala dig själv det istället för att se det som ett misslyckande när något inte går som du tänkt. Man växer att att våga utmana sig själv och att tillslut klara utmaningarna!

  • BYT ATTITYD TILL DIG SJÄLV
    Försök att titta på det du är bra på, istället för att fokusera på sådant du tror att du inte klarar av.

  • VÅGA PROVA PÅ NÅGOT NYTT
    Du kan mer än vad du tror. Bestäm dig för att göra saker som du känner motstånd inför. Ring det samtalet du våndades för. I efterhand ångrar oftare de man INTE gjorde, än saker man gjort.

  • OMGE DIG MED POSITIVA PERSONER
    Umgås inte bara med människor som har en negativ attityd, dem påverkar dig mycket. Umgås du med positiva människor, har du lättare att visa dig från din bästa sida!
Bra bild tagen från veckorevyn!

Kommentarer
Postat av: Sandra

Så sant allting som du skriver. :)

2010-01-07 @ 22:28:42
URL: http://chiicka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0