Valborg

Sitter framför brasan i stugan och bara myser nu! Var ute i förrådet med Jonas mormor och vi lyckades hitta ett par skidor, så nu till helgen ska det minsann åkas! :D Vädret är inte på topp däremot, det snöar som bara den och är grått :/ men jag håller tummarna för bättre till imorn! Senare ikväll tänds brasan här, så det blir en traditionell valborg i år! Mysigt det med! :)
Hoppas ni får en trevlig kväll everyone!

Lika hopplöst som en groda utan ben, ha ha

Börjar halv tio idag, men ändå var jag i skolan klockan åtta imorse för att jobba med mitt psykologi-arbete. Men grejen är att jag är så f r u k t a n s v ä r t ! trött så jag kan verkligen inte koncentrera mig. Gah så blir jag bara sur på att jag sitter på en hård stol när jag kunde sovit hemma då istället! hahah

Har iallafall skrivit ut mitt svenskatal och PM och börjat söka på lite fakta om dyslexi, som mitt arbete ska handla om i psykologin. Men nu funderar jag på att gå ut och sätta mig i en soffa och ta en tupplur. För helt ärligt, jag är helt slööö i kroppen! Tur att jag bara en en lektion idag!


Visste du att?

  • Var fjärde svensk är modigare på nätet en i verkliga livet
  • Islam var den första stora religionen som gav rösträtt till kvinnor
  • Det största shoppingcentret i världen ligger i Dubai
  • En innebandyboll har 26 hål
  • I sydafrika har man 11 huvudspråk. Därför kan man emellanåt stöta på mycket långa vägskyltar. Alla måste ju kunna förstå dem
  • En människa har sex i 10 månader av sitt genomsnittliga liv
  • Världens mest kända ord är okej
  • Världens näst mest kända ord är Coca-Cola
  • Likt fingeravtryck så är allas tungor olika
  • Många hamstrar blinkar med ett öga åt gången
och...
  • På reklam för klockor är den oftast ställd på tio över tio, för då ser klockan glad ut och då vill folk köpa klockan! HAHA!

29 april 2010

Home, back to home. Vart ingen vanlig torsdag idag. Fick börja 08.00 istället för 09.30 för att vi hade writing i engelska nationella :/ Sen hade jag ett megalångt hål innan svenskan, som inte vart någon svenska idag utan istället hade vi engelska muntliga. Jag hatar engelska. Så det är så skönt att det är över! På hålet innan så gjorde jag iallafall klart en stor ekonomi-läxa tills imorn, plus att jag börjat lite på psykologi-arbetet. Ska snart fortsätta med det här hemma. Men först ett glas oboy :)

gottegris

läser häftet till eng nationella imorn. samtidigt så blickar jag på fuskisbyggarna emellanåt. knäppt program, såna borde inte finnas! jag menar alltså, för er som inte förstod att såna fel som visas upp i programmet är för sjuka, och inte borde få finnas, såna felbyggen ska man inte behöva råka ut för!

ska ta mig en kaka snart. en god chocolate cookie. men bara en. jag skulle kunna käka upp hela förpackningen i ett svep. för det får jag om jag vill. men måste ju spara lite på det goda! ;)

är sugen på en smoothie, någon som har ett gott recept på en sådan? :) Skriv Skriv Skriv i så fall!


Sluttalet check!

Varning! för roman-inlägg, men ta och läs ändå...! ;)

då var det gjort. över. jag hade kunnat kritisera mig hur mycket som helst nu här i bloggen. Men det tänker jag inte göra. För jag är grymt stolt över mig själv, att jag gått retorik-kursen och stått inför en betydligt större och mer varierad publik idag än vad jag har fått möta på skolan under mina tal. Jag känner att jag verkligen är stolt över mitt tal, orden som jag har formulerat ihop. Men samtidigt blev jag lite besviken. Det är ett tal som handlar om att man ska våga vara sig själv och tro på sig själv. Man ska inse att man är bra. Och att det inte finns något som stoppar oss, utom vi själva. Det är ett självsäkert tal som jag önskar att jag hade kunnat förmedla med lite mer självsäkerhet. Fast vi alla har ju vart med om situationer då vi är piss-nervösa!!!? Inte för att jag var det innan mitt tal, inte alls faktiskt. Men ju längre in i talet jag kom desto mer började min röst darra. Vilket såklart gör att man tänker på det och tappar lite fokus. (Vad det var som fanns inne i mig då, eller vad mina tankar inom mig handlade om då, håller jag för mig själv). Men helt ärligt så känner jag att jag skiter i hur rösten än ville brista, hade den gjort de, så fine! Man är inte mer än människa. Nu känner jag bara efter den här upplevelsen, att jag vill hålla fler tal. Jag hade gärna klumpat ihop en massa personer i ett rum och bara pratat och pratat om något som intresserar mig och som berör fler. För efter idag, nu när jag har upplevt den värsta paniken jag har känt när jag pratat inför folk tror jag, så känner jag att jag bara vill göra det bättre. Jag mår inte dåligt över idag, kommer inte bry mig mer om det här! Faktiskt! Egentligen hade min osäkerhet idag istället kunnat göra att jag aldrig mer ville ställa mig på en scen. Men nej, tvärtom känner jag. Och det är det som har varit så viktigt med den här retorik-kursen att få lära sig. Att man DÖR inte av ett misstag, en felsägning, lite nervöst stammande, en torr mun eller som jag idag, ett darrigt avslut! NEJ, man är inte mer än människa och det är hur vanligt som helst att bli lite pirrig.


Så min rubrik till talet idag: Du ska inte tro att du är något!

Var precis tvärtom till det jag ville få sagt i talet, för just DU är speciell!, när du lämnar min blogg nu, ha med dig i tanken att det inte finns någon som kan stoppa dig. Så länge du tror på dig själv och vågar stå för det så kan DU komma hur långt som helst. Vik inte ner dig för andra, utan inse att så länge din vilja finns så kan du lyckas med vad du vill!

Dagen med stort D

Godmorgon gullisar, idag är en spännande dag. Ska iväg till skolan snart och skriva mitt sjuttioelfte tal det här året eller nått. Känns det som i allafall. Nu är det i svenskan däremot. Jag ska skriva om min erfarenhet av skilsmässor, jag är ju som sagt ett skilsmässobarn ;) Tror det kan bli riktigt bra faktiskt :) Sen är det pskologi-prov och sen ska jag hålla mitt sluttal!! :O Spänki! Nåja nu måste kläderna komma på mig, så hej!

Ps. Att bli älskad kan man bli även om föräldrarna inte bor under samma tak. Hellre två lyckliga föräldrar på håll, än två olyckliga tvingade under samma tak! Ds.

tröttis

Innan jag går och sussar så måste jag bara få visa upp världens godaste (utan tvekan) kakor. Vet inte om jag har vart blind när jag har gått runt i affären eller om dem har vart bortplockade. För jag har inte hittat dem!!! Men när jag gick på ICA idag fick jag syn på kakan som har allt ;)

Nej men ni som på riktigt gillar choklad kommer inte bli besvikna. Jag säger bara. KÖP!

Puss och godnatt!


Schema för vecka 17

Måndag: Skola, lyssna på sluttal
Tisdag: Skola 08.00-13.00, plugga psykologi, öva sluttalet
Onsdag: Skola 08.00-12.45, psykologi-prov, hålla sluttalet i retorik klockan 15.00 i folkets hus!
Torsdag: Engelska nationella writing 08.10-09.50, hål, engelska nationella speaking 14.50.
Fredag: Skola 08.00- 10.30, Valborg
Lördag: Inte bestämt
Söndag: Inte bestämt

nej...

...nu får det räcka. tröttheten börjar skölja över mig och min röst låter mer hes för varje mening jag läser. nu måste jag vila till imorgon. nu får det vara bra. nervositeten över hur mitt tal kommer tas emot ökar med. men syftet är att peppa alla som lyssnar och det är väl en GOD mening om någon!


DU ÄR VIKTIG, KOM IHÅG DET!





tala tala tala

håller på att övar på mitt sluttal. känner mig så dum när jag står här i min ensamhet och nöter det framför spegeln. haha. det går bättre och bättre. men vill fortfarande bli mer fri från korten. blä det är svårt. pluggat psykologi till provet imorn med. det är mycket som händer nu. jag ska fortsätta lite till innan middagen. förresten så såg jag på förkväll för en liten stund sen. Joe Labero (ni vet han som är tokbra på att trolla. han gjorde två trick och jag kände mig på riktigt dum. häftigt sånt där. jag vill också kunna trolla!

nice one...


Klädpanikskrik

Slutade skolan vid ett men väntar på att Linda ska sluta nu :) Jag måste en sväng på stan sen, hade inte tänkt köpa något nytt till sluttalet, men jag med min vanliga klädångest gör det enkelt för mig istället. Tiden som jag hade velat spendera vid garderoben finns inte nu. Hur hemskt låter inte det här? Blä usch fy, är jag så kräsen med mig själv? Vem bryr sig egentligen? Men den här gången...jag måste få en ändring på min beslutsångest! Men det sagt så utgår jag. Hej.


Tidig morgon

Godmorgon, börjar tidigt idag, så nu ska jag bara få i mig lite frukost innan jag ska röra mig. Engelska muntliga nationella idag. Yippie! Men slutar klockan ett så dagen kommer förhoppningsvis gå fort ändå. Ha en bra dag everyone!

Kär

hej. jag har ätit middag nyss. är propp mätt. nu ska jag bli förhörd på psykologin. jag har världens bästa pojkvän. så det så. det var bara det jag ville säga. ha en fin kväll. puss.

we all just want to be loved


Lyckorus

Hej hej hej och yey!

Är hemma efter en lång dag. Steg upp tidigt imorse och drog iväg till skolan. Hade en samling på retoriken, sista gången innan sluttalet på onsdag :O Sen hade jag lektioner fram till lunch. Efter tog jag och Jonas tog en sväng på stan. Han köpte en kostym och jag köpte en jacka, en matta och två underlägg! Kanon! Efter det mötte jag Lina och Linda på stan och vi kollade vidare lite innan vi tog oss en välbehövlig fika innan det var dags och lyssna på den andra gruppens sluttal!

Jag var så sjuuukt nervös innan dem började prata, säkert lika nervös som dem! Men ju fler som höll sina tal desto lugnare kändes det och jag kommer nog klara det galant på onsdag. När alla tal var klara och alla hade gått så stannade jag och Jens (i min grupp) kvar och provade min powerpoint. Känns skönt att testa allt tekniskt innan man står där inför en fullsatt publik, och helst vill att allt ska funka så smärtfritt som möjligt! Ellerhur?! Sen gick vi och köpte papper till talkorten. Nu är det sista talet, då ska det vara riktiga talkort! Var vi överens om iallafall! ;P

Som jag har gått och längtat efter min studentmössa, nu har jag den här bredvid mig vilket känns ganska sjukt. Är jag så stor? Redan? Kan inte riktigt fatta att jag ska gå ut skolan!? tryggheten finns ju där ändå på något sätt men nu jäklar ska jag göra det jag vill istället! ÅH!

Jag är helt upprymd nu. Tänker på onsdag och talet, samtidigt som jag måste börja med middag snart. Men samtidigt som jag tänker på det, så  måste jag plugga lite psykologi, men vänta nu, måste ju bara prova studentmössan EN gång till fösrt! Hahah allt snurrar i mitt lilla huuuve! vi får se vart den här dagen slutar!

studentmössan är här


MIN STUDENTMÖSSA HAR KOMMIT! LYCKA!


NU JÄKLAR ORKAR JAG KÄMPA VIDARE DEM SISTA VECKORNA I SKOLAN NÄR DEN BARA LIGGER HÄR HEMMA OCH VÄNTAR PÅ MIG OCH ATT DET SKA BLI 11 JUNI!


Nu kan jag hålla den i min hand :D


 

 


Bilder från dagen :)

Det vart lite bilder tagna idag, men ingen direkt foto-tävling som jag hade tänkt tidigare i veckan. Men en snygg bild för att vara jag fick jag till iallafall ;)
Blev att kisa en hel del eftersom jag glömde solisarna!
Nu ska jag gå och krypa ner under täcket och kolla vidare på Wallander med J, men först nyheterna =/

Hemma hos...

Sitter hemma hos Jonas morbror och snackar. Vi tog en sväng förbi här efter vår sköna promenad. Blev en tur i skogen, men det var ganska mycket snö kvar så det var ganska jobbigt att gå! Men solen sken så det var härligt iallafall! :)

Hoppas ni med är ute och njuter av våren!


Apor är söta!

Sitter och kollar på nyhetsmorgon och nyss fick man se ett inslag om Schimpanser. Dem är ju grymt coola. Dem skrattar, planerar och tänker precis som vi människor gör. När jag var i Tyskland förra året åkte jag förbi en djurpark, och det var just schimpanserna jag fastnade hos. Så härliga djur. En av dem hade ett lakan med sig vart han än gick. När han hittade den rätta platsen, så "bäddade" han ut lakanet som man gör med en picknick-filt. När det var helt slätt och rakt på marken satte han sig där på och bara var. Efter en stund tog han ihop lakanet igen och hittade senare en ny plats med det. Haha!
Snart ska vi äta frukost, väntar på att äggens ska bli klara! Idag är det strålande sol så vi ska ut på en långpromenad. Sen ska jag skriva om mitt svenskatal, min första tanke om kärnfamiljen är skrotad nu. Det ska bli något annat. Mycket Bättre. Jag är laddad nu. ;)

Lördagsmyyyys

Har kollat klart på SM-finalen för en lite stund sen. Djurgården förlora. Inget kul.

Nu ska vi hjälpas åt att göra middag här, blir en favorit i repris, nämligen hemmagjorda hamburgare. Kan verka tråkigt, men vad gör det när man är sugen på det? :P
Idag har vi vart på stan, Jonas har provat kostymer, jag har lagt undan en jacka och en matta haha. Allt var finfint så vi måste nog tillbaka båda två och slå till :) Efter att butikerna hade stängt gick vi och tog en fika på Safari. Som för övrigt kommer bli en viktigt plats för mig på studenten :D :D

Jag har en så fin pojkvän så ni anar inte!



Min finaste i en sån här snygging! Schnyggt!






Min blivande jacka, ungefär som den här, ungefär... :D





maria mena - just hold me

Comfortable as I am
I need your reassurance
And comfortable as you are
You count the days

But if I wanted silence
I would whisper
And if I wanted loneliness
I'd choose to go
And if i liked rejection
I'd audition
And if I didn't love you
You would know

And why can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care
still care

You say you see the light now
At the end of this narrow hall
I wish it didn't matter
I wish I didn't give you all

But if I wanted silence
I would whisper
And if I wanted loneliness
I'd choose to go
And if i liked rejection
I'd audition
And if I didn't love you
You would know

And why can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care

Poor little misunderstood baby
No one likes a sad face
But I can't remember life without him
I think I did have good days
I think I did have good days


And why(why) can't you just hold me
And how come it is so hard
And do you like to see me broken
And why do I still care

Att tyda drömmar?

Godmorgon,

Vaknade tidigt imorse, solen skiner så starkt nu på mornarna så rummet blir helt upplyst. Men härligt ändå att gå upp tidigare så man kan utnyttja dagen! Vi har ätit en jättegod frukost och snart ska vi gå ut. Blir nog en sväng på stan om jag känner våra ben rätt! Ska iaf ta en sväng förbi Röda korset, där kan man alltid hitta nå kul! Sen får vi se vart vi tar vägen :)

Inatt har jag drömt hemska och dramatiska drömmar, vad beror det på? Vad är det som gör att man drömmer om olika saker på nätterna? Någon som vet lite om drömmar, berätta gärna! Tur att jag hade Jonas bredvid mig när jag vaknade på natten, så jag kunde krypa närmare och somna om! Puh inte kul alltså!


Yay its friday!

känns som att jag har gjort nytta idag. Åkte till skolan till åtta imorse och skrev nationella prov i Svenska B. Jag skrev ett reportage och satt i aulan i fyra och en halv timme, sen lunchade jag lite snabbt innan jag stack från skolan. Såå skönt med helg! Efter det har jag vart och handlat, köpt en tröja, och det bästa...STORstädat! Fy tusan vad det är trist ibland, men det känns så fräscht nu när det är gjort! Det måste bara göras ibland liksom.
Ikväll ska jag och Jonas göra hamburgare. Sen blir det fredagsmyyyys på det! Men är lite sugen på att gå ut i helgen med, kanske imorn?!! Någon som ska ut som ser de här, hör av er!! ;D
Nu ska jag gå och ta mig en godis, hejdå!

heart


Home Home Home

Vart en plättlätt skoldag, hade bara en lektion på 50 minuter så! :) Nu sitter jag och äter mellis med Jonas. Varvar även projektrapporten med talet, för att inte bli för less på det ena eller andra. Smart va? ;) Helgen tycks bli spenderad här i stan, men det var ett tag sen så! Det betyder att min lilla planerade foto-tävling kommer att bli av här i stan istället...
Idag är jag sugen på något gott till middag, men jag har brist på idéer! :/ Så har ni något tips på något gott och enkelt att laga så får ni gärna skriva det här :)



Ps. Det är alltid kul med kommentarer! Ds.

Time 4 school

Hej på er,

dags att ta sig iväg till skolan, börjar halv ett men vet inte när jag slutar, antingen tjugo över ett eller kvart i fyra typ. beror på nationella proven. Vi får se, blir hur som helst en lätt dag att ta sig igenom!


...

Smeknamn: ELLI
Födelsedag:
Januari
Bor:
Kiruna just nu, annars Stockholm
Ögonfärg:
Blå/Gröna
Hårfärg:
Brun
Familj:
Mamma, Pappa, två systrar + pojkvän

FAVORITER...
- Färg:
Svart, Vit, Rosa
- Plats:
Gotland
- Land:
Thailand är en favorit, längtar till Oktober
- Film:
Actionkomedier
– Djur:
Hund
- Serie:
Har sämst med kanaler, så kan inte följa alla sköna serier :/
- Skor:
Converse

BRUKAR JAG...
- Kolla mig i speglar:
Eeh japps för ofta
- Gnälla:
Det är onödigt, men alla är vi människor
- Skrika:
Ingen vardagsgrej direkt?
- Sova:
Jag måste få sova, annars blir jag gnällig! ;) haha
- Vilja dö:
ALDRIG!!!
- Drömma om:
Ja ni...
- Gå till kyrkan:
Nej
- Hata folk:
Neej, men tycka mer eller mindre om
- Lita på folk:
För det mesta

VEM...
- Saknar jag:
Mina fina systrar, vännerna i storstan, och mamma&pappa såklart.
- Vill jag döda:
Absolut ingen!
- Vill jag slå:
Vad är det för frågor?

HAR JAG...
- Skadat någon:
Inte som jag kommer på, vill aldrig skada någon!
- Färgat håret:
Yes I have!
- Brutit några löften:
Jo det har jag väl…
- Några piercingar:
Nej, bara i öronen
- Någon tatueringar:
Nej men funderar
- Dator hemma:
Ja
- Gjort bort mig rejält:
De har jag absolut gjort, men kommer inte på något nu
- Bra självförtroende: Kan alltid bli bättre!
- Sagt Jag Älskar Dig till någon idag:
Ja det har jag ;)
- Lämnat landet:
Många gånger, men inte än i år
- Rymt hemifrån:
Nej

HUR...
- Fördriver jag tiden:
Umgås, pratar med någon, datan, tvn, promenerar, eller andra spontana grejor!
- Mycket pengar har jag:
Student som man är…
- Bäddar jag sängen:
Fint, med överkast och mycket stora och små kuddar :D
- Ofta diskar jag:
Tillräckligt ofta
- Ofta städar jag:
En gång i veckan, eller när det behövs

JAG TROR...
- På gud:
Inte direkt
- På rymdvarelser o spöken:
Försöker att inte tänka på sånt
- Att folk tycker om mig:
Haha vilken fråga, men det hoppas jag och det verkar så!
- På ett liv efter detta:
Ja-a..
- Att fiskar kan tänka:
Säkert men jag tror ju lätt att jag är smartare! ;)

VÄLJ...
- Katt eller hund:
Hund
- Svart eller vitt:
Vitt
- Varmt eller kallt:
Varmt
- Vatten eller land:
Svårt att välja, men säger land.
- Telefon eller internet:
Telefon MED internet
- Musik eller tystnad:
Musik
- Bok eller film:
Film
- Leva eller dö:
Leva livet!

 


Sovis

Idag har jag en 12.30 dag, trodde jag började 12.40 men var illa tvungen att kapa tio minuter. Men skönt ändå! Har nyss ätit frukost och njuter bara att få vara hemma. Ska nog fortsätta lite på talet, jag la de åt sidan för hockeyn igår, men de vare värt! Kollar in tidningarna på nätet med, heeeeerreeeeguuud vad det skrivs om Prinsessan Madeleine och den på trodda otroheten. Kan inte alla bara låta henne vara! Åh blir så less på allt som ska förstoras till tusen hela tiden!

Oh yes

Nu är mina ögon så slut att jag knappt orkar titta vad jag skriver här hhaha :P Hockeyn blev en riktig rysare, men tillslut tog Djurgården hem det, precis som det ska vara! Imorn har jag sovmorgon, men får se hur länge jag kan sova för Jonas ska iväg tidigare...!
Nu ska jag iallafall krypa ner under täcket brevid min fina.

Hockey

Ska snart gå ner med Jonas till Anders och kolla hockey. Idag gäller det för djurgården!! Heja Heja!!

Ha en trevlig kväll alla djurgårdare, och ni andra med för den delen! ;)

Apropå...

...familjer och att skaffa barn och sånt...så kan jag inte låta bli att fantisera om vad mina gulliga barn ska heta, tror inte att jag är ensam om det heller?!!! Är så kul att knåpa ihop olika kombinationer och så,  av någon anledning är det mycket lättare att komma på tjejnamn. Jonas tycker antagligen att jag är lite smått knäpp när jag kommer med mina olika förslag ibland, men snäll som han är så nickar han, tittar lite snett på mig med ett tillgjort ? leende och säger: Jo, men de var fint älskling...! Haha! Tack och lov behöver jag inte bestämma mig nu, eftersom barn inte finns på kartan inom dem närmsta tjugo-tolv åren, men fantisera kan man ju!

Kommer bli en grym morsa! Det vet jag!

Ellinor: Gud är mitt ljus!
Jonas: Vit duva!

Haha!

Små saker som gör stort

Tyckte plötsligt att bloggen såg så mörk ut, nog för att jag alltid velat att den ska vara svart/vit, men kände att jag ville göra om den ändå, så att den blev lite mer vårig. Dock finns inte tiden alls, och jag trivs ändå med hur den ser ut, så då gjorde jag bara en liten ändring istället. Satte ljus färg bakom alla rubriker, och vipps så hände det något tycker jag. Tänk att en liten grej kan göra så mycket :)

Började bara på projektet förut, men har en del papper och sånt i skolan som jag behöver, så får ta tag i det imorn istället. Men inte ligger jag på lat sidan för det! Nu håller jag på att skriva mitt svenska-tal som jag började med igår. Jag ska prata om "Kärnfamiljen", att den gamla synen på hur en familj ska se ut, inte längre är så framträdande, idag är många människor skilda och har barn på olika håll (jag är själv ett sånt barn) men inte mår jag dåligt för det! Det finns för och nackdelar med allt, och ibland kan bilden av att vara en "perfekt familj" utåt sätt, vara tvärtom när man skrapar på ytan. Hellre två lyckliga föräldrar på olika håll än två olyckliga föräldrar under samma tak. Men självklart hoppas jag att alla mammor och pappor som skaffar barn ska lyckas hålla ihop. det finns inget finare än kärlek! Snyft ;) haha

Ah vi får se hur det går med de här, men nu köööör vi!




Love is my drug


Rubrik saknas

Som jag tänkte när jag tog på mig jeansjackan imorse, så började det faktiskt snöa när jag skulle gå hem idag. Typiskt! Men som tur var så sken solen så det blev inte kallt iallafall :)

Nu har jag satt mig tillrätta med mitt projektarbete. Nu ska jag försöka komma framåt ordentligt med det. Är sugen på att göra något gott mellanmål sen med. Men har inte så mycket hemma, så det får bli Jonas mormors hembakade tekakor. Mina favoriter, så de blir nog bra de!

Juste kanske ska nämna att jag fick sluta innan ett, för att jag slapp gå på retoriken klockan tre! :D Mitt tal till nästa vecka är ju klart och allt känns bra än så länge  så då behövde jag inte komma dit. Så nu ska jag ta tag i det jag skulle ta tag i, så det så!


Mitt första "offentliga" uppträdande med retoriken, jag längst bort med boken i handen. Om en vecka är det en betydligt större grej jag ska göra, men de ska nog gå bra de med ! huhu!

godmorgon onsdag

Satte klockan på halv sju, men inte tusan orkade jag gå upp då, så nu har jag legat och dragit mig i en halvtimme istället, så skönt! :)
Idag går jag skolan från åtta till efter fyra med ett långt hål på dagen, där ska jag utnyttja tiden till att skriva på mitt projekt. Om jag inte lockas ut i solen på en promenad, vi får se helt enkelt!
Nu ska jag skaka liv i mannen bredvid mig, sen blir det att gå upp!
Ha en bra dag alla!



Veckoschema V.16

Måndag: Skola 08.00-16.20, Plugga matte
Tisdag: Matteprov, Förbereda svenska-talet
Onsdag: Skola 08.00-16.20, Genrep sluttal, Skriva projektarbete
Torsdag: Skola 12.40-15.40
Fredag: 08.10-13.10 Nationella prov i svenska B, Mot stugan?!
Lördag: -
Söndag: -

Foto-tävling!

Snart ska jag ta på mig ytterkläderna och ta en liten promenad, jag tänkte avsluta promenaden på Annis och smälla i mig en stor och härligt hamburgare, det finns såna dagar man bara blir så sugen och idag är en sådan! ;) Beach10 får alltså vänta lite...haha. Där ska jag iaf möta min andra hälft!

Tidigare idag när jag satt och lekte med kameran så kom jag på en utmärkt idé. Eller jag vet inte...Jag har iaf utmanat Jonas i en foto-tävling! I helgen åker vi troligtvis iväg, väl på plats troligtvis i stugan, så har jag sagt till honom att vi ska tävla mot varandra.

Spelregler:
Under en kvart (inte riktigt bestämt tiden), ska vi med varsin kamera springa/gå/krypa runt, ute eller inne, och ta kort. Det kan vara på personer, naturen, djur vad som helst, men vi själva måste fota allt. Vi ska hitta vinklar och få till BRA bilder är det tänkt.

Jonas tyckte det var en utmärkt idé, eftersom han har foto som ett av sina stora intressen nu för tiden. Jag däremot tänkte mer att de bara kunde vara en kul grej, jag är ju verkligen ingen mästerfotograf så jag kände att jag kanske hade tagit mig vatten över huvudet när jag fick den seriösa tävlingsblicken av honom...

Så nu undrar jag vem det egentligen som har utmanat vem?? :P

Må bästa man eller kvinna vinna iaf!
Två bilder tagna av mig...
Två bilder tagna av Jonas...
Våra resultat lägger jag upp i bloggen när vi fotat klart, så kanske ni kan utse en vinnare? ;D


Vilken dag!

Började skoldagen med matteprov, sen var jag livrädd för att vi skulle börja med nationella i eng speaking. Hatar att vara oförberedd, vart inget med det idag iaf och nu vet jag vem jag ska prata med så de känns mucho bättre! Sen har dagen bara rullat på, men gick hem vid två så det vart en skön dag ändå! Och vilket väder, sol och skön temperatur ( i solen dock) idag tog jag jeansjackan, de är ett vårtecken om något! Men ska inte säga för mycket, eftersom de snöade som bara tusan igår eftermiddag haha.

Nu ska jag hålla mitt sluttal för mig själv här hemma, måste kolla så det håller tiden, får inte vara för långt eller för kort, hmm...Sen blir det kanske att skriva på svenska-talet i nationella eller projektarbete, får se vad som känns roligast då...!

Solen gör mig glad, eller inbillar jag mig bara...? Nä visst blir livet enklare när solen skiner?!!!

Jag imorse:


Jeansjacka: Gina Tricot
Halsduk: HM
Kofta: HM
Mössa: Gina Tricot
Strumpisar: HM
Svart tight kjol: Gina Tricot
Skor: Dojjan (Butik här i Kiruna)
Vilken variation huh? ;)

Kämpar-anda?

Tänk om det kunde vara 11 juni idag! Vilka lycka! Men nej tyvärr inte.

Ska ta upp matteboken nu tänkte jag, men jag vill inte, jag orkar inte, men jag har ju trots allt prov imorgon. Känns lika värdelöst som det brukar, men jag har faktiskt verkligen ansträngt mig idag OCH därav pluggat humöret av mig idag, så jag hoppas att de förhoppningsvis kan ge utdelning på provet imorn. Haha.

Väntar på att min söta nöt ska komma hem snart, är så trist att vara själv, speciellt sånna här trista pluggdagar. Då blir det mat och mys istället! Mmmmmme like!



Längtar efter lediga dagar då man bara kan vara som här, midsommar förra året! :)



Tillbaks i Kiruna

Hej, min mage håller på att kurra som aldrig förr, så måste gå och göra lunch snart tror jag. Kom hit till Kiruna vid ett-tiden idag, så resan gick faktiskt fortare än vad vi alla trodde. Och fint vårväder är det med, så måste ta mig ut en sväng sen. Nej jag inte koncentrera mig nu :P Måste tysta magen först haha!

Jaha då var resan slut, eller nej den bara börjar nu...

Hej,

Snart ska vi götta oss i Pizza här hemma. Jag njuter av varenda minut jag har med familjen nu, och har gjort sen jag kom hit till Stockholm. Det jag har lärt mig nu är att DET ALDRIG BLIR SOM MAN HAR TÄNKT SIG! Eftersom båda mina flygningar har blivit inställda och alla tåg till och med måndag är fullbokade, så har jag med nöd och näppe fått tag i alla Samhälls-tvåor som varit nere i Stockholm under veckan. Även dem blev drabbade av att flygen inte går som de ska, så nu har de bokat en buss som jag har fått plats på. Jag ska alltså åka tillbaka till Kiruna redan ikväll för att hinna upp till på måndag och inte missa skolan. Blä Blä Blä, finns det nå värre sätt att färdas långt på. Nej jag är så trött på vad vulkanen ställt till med.

MEN JAG ÄR ÄNDÅ ÖVERLYCKLIG ATT JAG FÅTT TRÄFFA MINA FINASTE SYRROR OCH MAMMA OCH PAPPA, SÅ DET VAR ÄNDA VÄRT FÖR DEN SAKENS SKULL, ÄVEN OM DET BLEV EN MYCKET KORTARE VISTELSE I STORSTAN ÄVEN VAD SOM VAR PLANERAT!

Nåja! Hörs kanske från bussen! Hej!

Fint

Gick förbi köksfönstret här hemma och hittade det här...det har inte legat där förrut.

Lillsis (4år) berättade att det var hon som hade plockat de här pinnarna i skogen och kommit på att det bildade ordet LIV, hon slutar aldrig förvåna! Duktigt va?!

Äntligen hemma!

Har precis ätit frukost med lillsyrran som jag är hemma med idag. Kom hem vid halv åtta imorse. Tack och lov har jag kunnat sova hyffsat bra under natten, även om det känns som att man vaknat till hela tiden. Här är det världens regnväder så jag tror vi ska hålla oss inne idag, försöker även hålla koll på hur det utvecklar sig med askmolnet över Sverige. Vore ju bra om man kunde komma tillbaka till Kiruna med liksom!
Nej nu ska jag ta vara på tiden väl här hemma! Vi ska leka och prata och kramas idag, sen ska jag skriva klart sluttalet. Skrev på ordentligt på tåget igår, så nu måste jag bara fixa till det så det känns perfekt.
Ha en bra dag!

Sitter på tåget

Är på tåget nu, och försöker få tiden att gå. Det går ganska bra faktiskt, sitter och skriver på mitt sluttal, nu har jag verkligen kommit igång, kan hoppas att man kanske blir klar under tågresan, om inte annat så ska det bli klart imorgon! Har inte fått världens bästa plats tyvärr, men jag ska vara glad att jag iallafall fick en biljett ner till Stockholm! :) Ska ta och fika lite snart! Bara 11,5 timme kvar nu ;) Tjohej!

KAOS

Hej och godmorgon alla pigga och glada!

Morgonen började på bästa sätt när jag vaknade bredvid min prins! Jag gick upp och packade det sista, efter en halvtimme får jag ett sms där det står:

Från : SAS

Flyget är inställt:
SK1045 15 APR10
Kiruna-Stockholm Arlanda
Avg:13.10
Inställd!

Vänligen kontakta SAS för information!
MvH

SAS

Whaaaaaaaaaaaaaaaaaat tänkte jag, nä de går inte! det är inte sant! jag vill ju hem till mina änglar! dem längtar efter mig! de kommer bli så besvikna!

Efter många samtal så bestämde jag mig för att ta tåget och några klick senare så hade jag en ny biljett hem. Så idag tar jag tåget till Stockholm, åh vad jag ser fram emot att sitta drygt 16 timmar eller nått! Kanon! Kommer hem imorn bitti, så förlorade en eftermiddag och kväll hemma, men de kommer ändå vara värt, för det var länge sedan jag hade en sån längtan hem som jag har nu! Och som Jonas sa, nu får du bara utnyttja tiden på tåget till att plugga. Faktiskt så tror jag det kommer gå riktigt bra, vad ska jag annars göra liksom. Hoppas att mitt internet kommer att fungera, iaf till och från under resans gång, så då kanske det kan komma upp ett eller annat blogginlägg med.

Nu måste jag ta fart här hemma igen, måste fixa matsäck till tåget och måste packa om väskan med, så den inte blir så tung och otymplig.

Om ni vill göra min tågresa lite roligare får ni gärna skriva ett litet mess, jag lovar att svara med glädje ;)

Pöss sålänge!



Ps. Flyget var inställt pga att det har varit ett vulkanutbrott på Island och det nu flyget runt askmoln i luften (vulkanaska). Ds.

Middag med J :)

Vår mysiga pannkaksmiddag :) Nu blir de myskväll framför tv´n!

Pannkakskalas!

Blev just vansinnigt sugen på pannkakor, så nu ska jag ställa mig vid spisen och steka för fullt tills min älskling kommer hem från träningen. Det ska vara pannkakor, sylt, grädde, socker, smör och har jag väldans tur så tror jag till och med att vi har glass och bär i frysen, nu jäklar ska de gottas sista kvällen tillsammans på några dagar! ;) Haha
Det ska bli något i den här stilen tänkte jag...
Kanske en sån här läckerbit!
Eller varför inte med glass och bara bär!
Ps. Det är bara din fantasi som sätter stopp dig! Ds.

Kort skoldag

Kom nyss hem efter en ovanligt kort och skön skoldag. Psykologin ställdes in så det vart bara en lektion för mig. Sitter och bläddrar runt för fullt i alla möjliga högskolekataloger. Men jag vet inte om jag alls känner för att plugga till hösten, hade vart enklare om man var helt säker på vad man ville. Men det är kul och kolla runt och det är ju tur att jag snarare har beslutsångest över vad jag ska välja än att jag inte hade haft lust med nått!
Om en stund ska jag iväg en sväng till Ica, sen ska jag skriva på sluttalet i retoriken! De måste bli klart nu känner jag! Plus fix med tvätt och packning tills imorgon. Stockholm here I come!
Nä nu ska jag klura vidare hära!

Påsken i bilder :)

Det var en trevlig vecka i stugan i Kääntöjärvi, jag hann liksom med massa grejer samtidigt som jag hade tid för att bara vara, vilket var väldigt nödvändigt! Dock längtade jag efter min fina familj, tur är väl det att jag kunde boka hemresa nu till helgen! :)

Jag gjorde massa saker på min vistelse i vildmarken...


Jag körde skoter :D


Jag grillade maschmallows


Gottigt värre, men hur hamna pinnen här? haha


Jag grävde loss barn som fastnade i snön, aw superhjälten elli! ;) tss..


Jag åt fööör goda bullar i fööör stora mängder!


Jag byggde iordning stora hopp till våghalsarna!


Som hoppade över skotrarna :O




Jag fick hämta vatten i kallkällan, tog till de jag kunde (grenar) för jag var så rädd att halka i vattnet haha


Jag solade i en solgrop jag fick gjord åt mig :)


Helt friska och glada, absolut!


Jonas drog till med en "jag är en stor stark björn"/bajsnödig pose, och...


Jag försökte efterlikna, gick sisådär?!


Och jag myste framför elden i massor!


Jag fastnade i i snön efter kisspausen, satt kom inte upp för lilla backen, var fast!! och fick ropa på hjälp :O


Jonas kom och drog upp mig haha, var länge sen jag skratta så mycket som när jag drogs upp!


De var de, nu vill jag inget annat än att min man ska komma hem till mig, jag är på kramhumör!



Tidsbrist?!

Tänk om dygnet hade 48 timmar, vad lätt allt hade vart då. Nåja måste skriva mitt sluttal, från det ena till det andra. Psykologin är klar till imorn iallafall, gött!

Ps. Ibland händer det Ds.



Härliga vårväder!

Hej,
Åh vad det är härligt att våren är här. Idag kunde jag inviga min nya skinnjacka, love it! :D Har en sjukt skön skolvecka nu, fast inte lite att göra för de, skulle kunna gå in i väggen, men äh de vore ju onödigt, nu ska jag bara försöka beta av en sak efter den andra. Psykologin hann jag inte klart med igår så snart ska jag sätta mig ner med den. Imorn har jag sovmorgon och bara två lektioner och på torsdag har jag inga lektioner sen åker jag ju till Stockholm på dagen så det blir ingen skola på fredag heller!!! Woouunderbaart!
Känns som livet blir så mycket lättare på nå sätt så fort solen och värmen kommer fram, eller har jag fel?! Det känns så iallafall. Idag ska jag även lägga upp bilderna från påsken som jag lovade igår!
Nu får ni ta och njuta i solen!
Ciao!

SATC

Inte långt kvar, ååh!

Eller vad säger ni?

Finns de nå skönare än att komma hem från skolan, få kasta av sig kläderna och istället få byta till nå mer bekvämt! Nja knappast, inte som det kändes idag iallafall. Nu myyser jag runt i ett lätt vitt linne och ett par gamla mjukisar! Gött, riktigt gött! Men åter till plugget ;) haha

Hello sunshines ;D

Tillbaka i verkligheten! Lovet gick hemskt förbannat fort, och innan jag hann blinka så satt jag åter i skolbänken och funderade. På livet. På det mesta som inte rörde det som jag egentligen satt i skolbänken och skulle fundera på! Jaja så de kan gå..håhå

Kom hem från stugan i lördags. Haft en toppenvecka där, men mer om de sen, bilder kommer nämligen upp senare ikväll hade jag tänkt! :) Igår for vi till Björkis (Björkliden) och åkte skidor. Både Jonas och jag var hyffsat risiga på att åka i början hahah men sen så släppte det och iaf jag åkte som en guud! ;) det var trots allt ett tag sen jag (och han) stod på skidor sist hehe.

Nu sitter jag och ska skriva klart ett psykologi-arbete. Sen hade jag tänkt ta mig ut på en springtur, men vädret gick från strålande sol till apa. Nu regnar de för fullt, så vi får väl se hur det blir med den saken! ;)




Ps. Jag har bokat resa till Stockholm på torsdag, aaaawwweeessooommmeee! Ds.

Vildmarken...javisst!

Tänk att man fick chans att komma in på datan en sväng idag! Inte är det lätt när man knappt har någon mottagning och det är många som delar på samma. Men nu så jäklar ;)
Är i Jonas mormor och morfars stuga, med halva Jonas släkt ungefär. Vi befinner oss i en stuga vid en sjö, runt sjön är de bara skog, så jag är i vildmarhen med stort V kan man väl säga! Trångt är det men mysigt. Under dagarna är vi ute och grillar och solar och pimplar (inte jag) och äter bullar. Om ni ser en bulle rulla runt på gatorna i Kiruna nästa vecka så är de troligtvis jag efter min övergödning jag fått de här påsklovet haha! Men jag klagar absolut inte! :D

Lite nödvändig fakta från dagen
  • Jonas har låtit mig köra skotern!! haha, hans ägodel så de är stort! :D
  • Det gick BRA att köra!
  • Vi har konstaterat att det finns betydligt enklare sätt att pussas på, än att försöka just när båda två hade skidglasögon på sig! ;P
  • Vi har fått stora påskägg
Nu ser jag fram emot att sätta mig i bastun, snart dags! Hörs vidare härifrån!
Min skogsmulle och Jag ;)
Ps. Bilder kommer sen, tar för lång tid att ladda upp nu :/ Ds.

GLAD PÅSK


RSS 2.0