Nyår 2009

VILL BARA ÖNSKA ER ALLA ETT GOTT NYTT ÅR!


Sista dagen på 2009

Godmorgon,

Tänk att det är årets sista dag idag!!

Har precis smällt i mig en välbehövlig frukost och sitter nu med Mami i köket och har de trevligt! Om ett tag ska jag packa min nyårsväska och bege mig söder om stan. Är på jakt efter ett par örhängen till ikväll, måste leta vidare och köpa idag! Ikväll ska jag äta middag med Jonas och hans hela tjocka släkt! Sen får vi se vad som händer under kvällen :)

Ha en underbar dag allihopa!


Check it out! här är min nyårsresumé :D del 2

Juli månad var härlig. Riktigt lovely! Jag, mamma och syrran drog på en riktig tjejsemester till Öland :) Sol, bad, kungafamiljen, utflykter osv. Öland var sommarens mysigaste!



Efter Öland var det bara hem och iväg på nästa grej. Nu tog vi med oss Jonas med och drog ut i skärgårn. Mötte upp morbror med familj, Hemholmen is the shit! ;) Dagarna har nog aldrig gått så fort som dem gjorde där :O Vi hade skoj på vattnet med motorbåtarna, annars låg vi och sola, åt gott och spela spel mm mm!



Sommaren bjöd på massa skoj men framförallt en grym planering inför hösten. Det handlades och packades, och jag samlade ihop nödvändiga grejer att ha med från olika håll :P Sen gick sommaren åt till att förbereda sig inombords också för flytten, och åka upp med det stora flyttlasset till Kiruna med pappa.

Såhär såg rummet ut efter jag och pappa gjort iordning..



Det har vart en grym höst i Kiruna. Bättre än jag hoppas på! Dock gjorde det ont i hjärtat när jag berättade för mina vänner i Stockholm! Men man får göra de till de bästa! Tänker på er!

Jonas började hösten men att ta upp mig på skidbacken, där fick jag se Kiruna från en annan synvinkel och Kebnekaise. Jag fick dricka ur kallkällor :)



Hösten har vart fylld av skola, och skolarbeten. Men det har hänt mycket kul saker samtidigt, bl.a. så firade vi i dagarna 2 på Halloween, vi trängde ihop oss ett gäng hemma hos mig innan vi slog klackarna i taket i våra fina outfits :D



På andra advent så hade min retorikgrupp ansvar för "adventsfirandet" i biblioteket på skolan. Jag bröt min scenskräck genom att läsa högt ur Twilight-boken för ca 80-100 pers. (i mikrofon :S) Fan vad jag var bra!


De som stod bakon var vitmålade i ansiktet för att likna vampyrerna ;)

Vi har hunnit med klassfest också, middag, fest och krogen vart de den kvällen! Superkul!



Det mest galna jag gjort under hösten är att jag har gjort mig involverad i 2010-års snöfestival i Kiruna!! 29-31 Januari säger jag bara :P haha

Jag avslutade året med familjen, jul med släkten och middagar med dem även efter jul! Julen är till för att vara med dem som betyder mest! Jag har många som betyder! De är härligt!



Som jag har sagt så ser jag tillbaka på det här året med ett stort leende på läpparna! Det bästa i mitt liv! Mycket mer än det som jag nämnt här har ju såklart hänt, men då skulle inte inläggen fått nått slut ;) Men jag har plockat ut många godbitar iaf!

Hoppas ni haft ett lika bra år som jag, och så hoppas JAG att nästa år blir minst lika bra, om inte bättre ;D





onsdag

Hej,

Början av dagen gick åt åt planering. Hahah va roligt de lät, men iaf :P Jag och Mami fick tyvärr lägga våra utomlandsplaner på hyllan för det här nyåret, när orken sinar så är det bättre att bara njuta över att vara ledig och ta hand om sig själv för att må bra. Men det hade ju inte vart fel att ha kommit iväg till Barca!! det kan jag ju inte säga, men hälsa går först :)

Nya planen som nu även är BOKAD är att jag och mami sticker iväg på spa i helgen. Vi ska till ett mysigt hotell utanför nyköping och bara må toppen! Det blir Kurbad, behandlingar, bubbelpool, simturer i uppvärmd pool, vi ska äta gott, träna, sola och bara göra sånt man mår bättre av. Helt enkelt skämma bort oss själva och våra små kroppar höhö. Lovar nästan att jag kommer åka därifrån som en helt ny människa, eller vad tror ni? ;)

Nyår spenderas i Sthlm alltså, inte bestämt vart riktigt än, gah det är nyår imorn :O. Men en sak är säker och det är att jag ska få mig en pöss av min bästa på tolv-slaget! Kanon! :D

Vad ska ni göra på nyår?

Dagens shoppingfynd

  • Träningsbyxor från H&M
  • Supermysig tröja från ginatricot
  • Halsband från Veromoda
  • Strumpisar från H&M till nyårsafton
Tröjan från gina hade snygga speciella axlar :)

Härliga färger på H&M i vår




Klänning 199:-



Blus 199:-


Blus 199:-


Bikiniöverdel/underdel 129:-/99:-











Haha I just Looove 4-års åldern

Väcktes av syrran vid halv nio idag, det blev inte världens längsta natt alltså, men nog ska jag överleva dagen ändå!
Konversation med henne för en stund sedan när vi kollat lite bilder på datorn..
- Men Elli vad ska vi göra nu då?
- Jo jag tänkte kolla lite kläder på H&M
- Ska vi kolla klääder? Vadå Elli ska du på dejt eller?
- Hahah nej inte ska jag på någon dejt heller, jag har ju Jonas vet du ju!
- Nähä men då vill du bara kolla fina grejer elleer???

Check it out! här är min nyårsresumé :D del 1



Jag kan nog sammanfatta det här året som ett av de mest händelserika och roliga året jag haft!!

Jag och min käraste vän Terraholltopp, mer vardagligt kallad Theres packade våra väskor för precis ett år sedan och for iväg till Dalarna. Där firade vi nyåret och hade galet kul med massa människor. Dock var vi dåliga på att fota där och då, men en vacker bild har jag hittat ;) höhö

"Pippi" till vänster och jag till höger. Men vart är Theres?

Januari var en bra månad. Jag fyllde 18. Jag blev stor. Jag blev överraskad i skolan. Jag hade goa girls över på födelsedagsmiddag som fortsatte med fest.



Februari inleddes i Kiruna typ. Där jag blev kär i Jonas, härlig månad jag aldrig kommer att glömma! Vi åkte till Ishotellet!


Under resten av våren vart det flertaliga besök i staden i norr, och jag gjorde allt ifrån att ligga som en strandad val i vårsolen till att busa i snön. Jag åkte massa skoterturer och myste framför brasan första maj.


Våren annars var fylld av vänner, utgångar, studentskivor och annat skoj, som skola typ.

Juni och skolavslutningen kom. Snabbt därefter var vi framme vid midsommar, som spenderades i vackra Mariefred. God mat och galna lekar, varvades med båtturer och mys!



En mysig kväll i Juli



Resten av året kommer upp imorgon, nu orkar inte mina ögon lägre ;) haha

Godnight everybody! ;D

Knas

Just nu känns det som att mycket strular på blogg.se. Kommentarerna visas inte och jag lyckas inte få upp grejerna som jag vill visa på bloggen, men jag försöker fixa det :P
Vad gör ni ikväll?

When bad thinking goes good

Idag har varit en sån där helt meningslös dag, inget speciellt har hänt, allt känns bara förvirrande och jag är bara less på typ allt!
Men något jag nyss fick veta är att min kära friend Hilda klarat Körkortet! :D Då blev jag genast gladare! Grattis igen!
Kreta 08 med Hilda!
Ikväll ska jag mysa med min syster igen, vi ska äta lussebullar och spela spel! Så ska jag försöka reda ut saker, enda sättet för att få allt att kännas bättre igen!

Julstök inte en dag för sent

Hej, hallå, tjena,
Har slitit mig från det stora baket precis. Idag är jag och syrran hemma och stökar, hon ville baka pepparkakor över allt annat, men eftersom det inte är någon favorit hos mig, så tänkte jag att vi skulle baka min stora passion på julen!! ja, lussebullar! :D Imorse travade vi iväg till affären för att handla, där kom vi även på att de skulle vara galet gott med lite knäck, så de ska snart bakas med! Julbak 4 dagar efter jul alltså, superhärligt!
Nej nu ska vi ta tag i knäck-baket ;)
Mamma, jag och syrran börjar på E, och så gjorde vi ett J för jonas :P

Sweet Home

Äntligen var hela släkten samlad, med en stor släkt är det lätt att alla är på olika håll och det är inte alltid lätt att få alla att vara på samma ställe! Idag var alla kusiner samlade, vi åt julmat igen! som sagt, spelade spel, pratade om det mesta man kan komma på och busade med sötaste ziggi! Finns det någon hund som gillar att busa mer än han? Har svårt att tänka mig de ;) Kvällen i lite bilder...
Det berömda "tåget" som vi gjorde för hundra år sedan, då de tre yngsta inte fanns, nu har vi ett fullt tåg iaf :P

20 Julen 09

Kärlek till syskon!

27 december 2009

Hej,
Hoppas ni alla har haft en bra julhelg. :) Det har jag!! Besöket hos min kära far uteblev tyvärr, men de betyder att vi får fira en till mini-jul precis efter nyår, de kommer bli toppen! Har vart hemma hos Jonas lite efter jul och myst med hundarna och spelat deras nya tv-spel! Lugna, härliga, mysiga dagar med tid för att hitta tillbaka till sig själv efter en hektiskt höst.
Håret är nyfärgat, min mamma är kung på att färga (eller ska jag säga drottning)?! Gick superfort och resultatet kändes äntligen bra! Nu är jag superbrunett och supersnygg! haha
Jag har tagit på mig ansvaret för min söta/galna lillasyster nu, så snart ska jag ställa henne i duschen så ska vi två göra oss klara, åka och möta upp mami och sen vidare till morbror på släktmiddag AKA julmiddag nr 174 ;) Men de blir kul att träffa alla kusiner och sååå!

GOD JUL

Jag vill bara önska er alla en riktigt god jul! Min julafton har varit och är hur mysig som helst, fylld av allt jag vill ha en dag som den här! Familj. Släkt. Pojkvän. Julmat. Julgran. Julpyssel. Kalle Anka. Julklappar. Massa tända ljus. Osv Osv, Jag är kär i Julen och Jonas!! haha

Dan före dopparedan

Så var man uppe tidigt idag igen ;) Men idag är det väldigt bra att jag inte sov bort hela dagen, för IDAG ska jag ta tag i alla julklappar. Tack och lov är det inte så många jag ska köpa i år, och jag vet redan påt ungefär vad det ska vara för klappar, så det ska nog lösa sig! Men såhär sent ute har jag aldrig vart!!!! :P

Har sovit riktigt gott inatt, dock med en lampa tänd, kanske var det den som väckte mig? Snart ska jag göra iordning frukost, sen måste jag iväg! Mitt pass får jag inte glömma att hämta ut heller!

Vad ska ni göra idag, såhär dagen innan jul?


S T O C K H O L M

Har just slagit mig ner bredvid min mor med datorn i knät. Dagen har rullat i ett sen jag kom hem!! Men usch vilka förseningar det var med flyget, det tog lite mer än 5 timmar från dörr till dörr, som vanligtvis ska ta hälften typ! Gillar inte att flyga på vintern heller, massa snö och min nykomna flygrädsla trängde sig bara allt närmare hua!

Handlat. Busat. Bakat. Julpysslat. Janssons frestelse. Kramats.
Och öppnat min första julklapp har jag hunnit med att göra, inte för att jag behövde, men det var min söta lillasyster som inte kunde hålla sig till jul. "Elli snälla öppna mitt paket NU, du behöööver inte vänta till julafton!!!" haha.


Nu ska vi fortsätta vårt kvällsfika här och njuta av att familjen är samlad igen! Jag gillar Julen! :)

Kram på er!

Nu är det dags

Nu måste jag snart ta och röra mig mot flyget. Har haft en lugn och skön morgon, hunnit duscha varmt och länge, målat naglarna, sminkat mig i slooooowmotion och packat klart. Ätit pannkakorna som blev över från igår och myst med tända ljus!
Nu är jag redo för lov och "semester" i Stockholm i 3 veckor och förmodligen Barcelona några dagar! :D
Hörs när jag är i STORSTAN!
Det är nått med sommar och sol!

Uppe innan tuppen

Godmorgon, kan det vara att man verkligen ser fram emot att åka hem idag som gör att jag inte kunde sova så länge? Eftersom lektionen jag skulle ha idag var inställd så hade det ju vart mycket skönare att sova ut lite, men icke. Ögonen slog jag upp halv sju, piggare än vanligt!
Så nu är det väl bara sätta igång här, ska göra lite frukost och tända lite ljus. Men mer än så blir det inte, det är ju första dagen på lovet, då är det sooofta som gäller! Nu i juletid finns det ju inget mysigare än att ha alldelles mörkt, med bara några värmeljus tända, sen lyser min lilla gran jag har köpt så fint med!
Nej nu ska jag sätta igång här!
Alla ljus är tända, 2 dagar till Julafton!

Summering av den sista halvan av 2009

Efter mycket velande fram och tillbaka under våren 2009, bestämde jag ju mig trots allt för att testa och byta mitt Stockholmsliv mot ett liv i Kiruna. För ett år iallafall. Mitt sista år på gymnasiet. En grym omställning, och inte en flytt jag gjorde med familjen utan med allt i mina egna händer. Jag tror aldrig jag har känt mig så stolt över mig själv som jag kan göra nu när jag tänker tillbaka på mitt senaste halvår. Mina föräldrar har stöttat mig till 100, men jag har fått ordna med allting själv. Kontaktat skolan om plats, letat boende, tänkt ut hur det ska funka med ekonomin, komma underfund med om jag kan klara av att bo själv i ett år i en stad, utan att ha några direkta vänner i Kiruna när jag flyttar dit..!? Men med dessa tankar i mitt huvud så sa samtidigt mamma och pappa att det inte var värre än att flytta hem om det skulle bli pest! Kärlek till mina föräldrar!
Men jag bestämde mig, jag ville prova, jag ville flytta, jag behövde en förändring, varför skulle det gå fel om man var positivt inställd?!

Nu med facit i hand så är jag så himla glad. Jag har lärt känna så mycket människor, som jag aldrig hade vågat hoppas på. Jag har klarat att ta hand om mig själv och mitt hem. Samtidigt som jag har myst med en fin pökj!
Vi tar en snabb och rolig resumé om hösten:
  • Jag har hamnat i en galet skön klass.
  • Pga att jag läst lite andra kurser i Stockholm än vad man gjort här, så har jag lektioner med 2 olika klasser för att få ihop alla ämnen, vilket bara har betytt dubbelt så mycket härliga människor att lära känna!
  • Jag har ätit klimp, palt, Jukkaslåda och massa mer spännande grejer.. ;)
  • Jag har varit glad
  • Jag har varit ledsen
  • Jag har insett att när vädret inte visar plusgrader kan det vara värt att skippa leggings och högklackat för täckisar och platta skor.
  • Jag har blivit mer nöjd med mig själv!
  • Jag har tagit mig an saker jag inte skulle vågat förrut, allt för att utmana mig själv och känna att jag växer. Min största utmaning väntar i Januari 2010.
  • Jag har kollat mer hockey än någonsin.
  • Jag har saknat mina Stockholmsvänner!
  • Jag har dansat som aldrig förr
  • Jag har saknat Stockholm som stad någon gång, men inte alls som jag trodde att jag skulle!
  • Jag har cyklat...! på isiga vägar med massa snö.
  • Jag har velat skaffa en hund, men kommit på mig själv att hunden nog inte skulle må så bra i ett litet rum som mitt, så den får vänta tills senare! Men kanske kan jag skaffa mig en liten hamster?? Den får ju plats iaf ;)
  • Jag har lagt ner mina försök om att lära mig det norrländska "Shhjooo-ljudet", jag låter som en riktig amatör!...fortfarande! :/ haha
  • Jag har sett en död älg
  • Jag har bestigit Kebnekaise, eller åtminstonde i mina drömmar, men jag har sett det ordentligt iaf!
  • Slutligen...
  • Det har vart en av de bästa höstarna i mitt liv!

Jullovet är äntligen här!

Väskan står klar vid dörren och städat är det här hemma. Jag har tryckt i mig för många pannkakor till middag och nu är det dags att bara pysa eller ska jag säga mysa kanske? Jag har bullat upp sängen med alla kuddar jag har och tänt lite ljus för att göra det lite extra mysigt nu när jag är själv.

Jag njuter av att det är jullov, matte lektionen jag skulle haft imorgon bitti var visst inställd, så nu får jag sova ut istället! Underbart om jag får säga! Min enda tanke just nu är om min väska är för tung för flyget?! Jag håller mina tummar och blundar när jag ställer den på bandet imorgon vid incheckningen, det är ju bara hoppas på det bästa haha.

Jag och min käraste mor håller på att planera hur och vart nyåret ska spenderas? Gran Canaria, London, Barcelona, Milano, Rom, Madrid, Egypten, många funderingar fram och tillbaka och jag och hon haft. Men nu börjar saker klarna tror jag, åh jag längtar!

Vart skulle ni helst åka? :)


Nedräkningen börjar

EN MÅNAD KVAR TILL MIN 19:E FÖDELSEDAG!

OCH 3 DAGAR KVAR TILL JULAFTON :O

 



I'm back on track

Igår var den tröttaste dagen på länge! Så det fanns noll energi till att blogga eller göra någonting annat, men nu är jag på banan igen, skööönt! :) För en stund sen tog jonas sina väskor och rörde sig mot flyget. Han åker till Stockholm idag medan jag får dra mig till skolan imornbitti med. Sen tar jag flyget vid lunch! Härligt :D
På schemat idag står det packa och städa här hemma så det är fint när jag kommer upp hit igen, inget kul att möta världens röra ju!
Ute snöar det som bara den, och snökaos är det ju i Stockholm nu med, vet inte när jag fick en vit jul i Stockholm senast, ska bli aasmys! ;)
Nej jag måste ta tag i allt nu...
Puss på rumpan!

19/12-09

Godmorgon,
Gud vilken härlig natt det har varit, har sovit både länge och tungt! Precis som det ska vara, inte gjorde det ju saken sämre att jag kunde gosa in mig J's famn när jag vaknade. Snart är det dags för oss att göra frukost och öppna den 19e luckan i chokladkalendern, som jag envist köpt även iår ;) Tänk nu är det verkligen jul snart! Åh vad härligt det ska bli!
Senare idag ska vi iväg på hockey, antingen en eller två matcher. Tror inte jag känner för mer än en, men vi märker. Annars blir det hem och baka pepparkakor!
Ikväll lutar det åt utgång! Vi hörs :)


3 dagar kvar till Stockholm!

Start from scratch

Så efter en hel del fix och trix idag så har jag fått min nya blogg att se ut på't ungefär som jag vill ha den i allafall. Gör ett nytt bloggförsök efter att ha vart på bubbleroom ett tag nu, men med mitt dåliga tålamod och med min vilja av att det ska hända något nytt hela tiden, så lessnade jag helt enkelt på den bloggen. Men den här känns bättre för mig nu! Nåja, vi ser hur det går. Men har helt klart fått nysmak för att blogga. Jag vill ju det!
Så, ikväll har jag och Jonas bara haft det lugnt hemma. Tv-mys med gottiga grejer gjorde min fredagskväll till precis det jag ville. Snart ska jag lägga mig, är helt slut efter veckan. Imorn blir det en hel del att göra, men återkommer om det ;) sov gott allihopa!

Hej

Ny blogg, ny energi och lust att skriva.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0